{ "title": "Anüs Bölgesi", "image": "https://www.anus.gen.tr/images/Anus-Bolgesi-78.jpg", "date": "19.01.2024 08:46:33", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "Anüs bölgesi, sindirim sistemi sonucu ve dışkılamanın yapıldığı yerdir. Anüs, erkeklerde testis torbasının arkasında, kadınlarda ise vajinanın arkasında yer alır. Anüs bölgesinde inatçı, can sıkıcı olan genellikle kronik bir rahatsızlık olan kaşıntı, öyle ki bazı hastalar psikiyatriye gönderilirler kıl kurdu gibi parazitler deri hastalıklarına bağlı olarak geliştiğinde çözümü kolaydır. Bu sorunlar halledildiğinde kaşıntılar ortadan kalkar. Anüs bölgesinde oluşan hastalıklardan dolayı, yerleşim yeri itibariyle hastalar doktora gitmekten çekinirler. Zinhar hasta kadınlar erkek doktorlara gitmekten çekindikleri gibi bayan doktor arayışı içinde kalırlar. Hastalar çok ağrılı olduğunda bile hekime başvururlar ama tam anlamıyla anüs bölgesini göstermekten çekinip ilaç yazılmasını isterler. Oluşacak kronik hastalık teşhisinde geç kalındığında, tedavi başarısının az olmasına sebebiyet verebilir.

Anüs bölgesi hastalıkların belirtileri nelerdir?
Bu belirtilerin bazıları birlikte görülebilir.

Anüs bölgesi hastalıkları için hangi doktor tercih edilmeli?

Her ne kadar dahiliye (İç hastalıklar) bölümü bu hastalıklara baksa da yeterli olamamaktadır. O yüzden genel cerrah uzmanlarından yardım alınması gerekir. Bu bölümde kesinlikle Proktoloji uzmanları tercih edilmelidir. Proktoloji bölümünün uzmanları anüs bölgesinde oluşabilecek hastalıklarda ve ameliyat gerektiğinde işine yoğunlaşabilen, diğerlerinden daha tecrübeli oldukları söylenir. Randevu alınacağı zaman proktoloji uzmanı olmasına özen göstermeliyiz.

Anüs bölgesi nasıl muayene yapılır

Sürekli tekrarlanan \"erken teşhis\" kelimesinin geri planda kaldığını söyleyebiliriz. İnsanlar bu hastalıkların şikâyetlerinden geldiklerinde genellikle hep geç kalmışlar. Hekimler çoğu zaman hastalarını dinlemeden makat bölgesini görmek istiyorlar. Doktorun yardımcısı hastayı cerrahi odaya almakta ve üzerinin çıkarmasını istemektedir. Hasta kişi gerekli pozisyonu aldıktan sonra üzeri örtülür ve 10-15 cm açık alan bırakılır. Muayene uzun sürmeyecektir en fazla 4-5 dk. Sürer. Anüs bölgesinde sık görülen kıl dönmesi muayenesi kısa sürmektedir. Bazı hastalıklar da iç kısımda olduğundan anoskop uygulamasına gidilebilir.

Anüs bölgesinde oluşabilecek hastalıklardan korunmak için dikkat edilecek hususlar
" } ] }